Shelterwerk-Skyline-00-Header.jpg

SKYLINE RESIDENCE




Location

OAKLAND, CA

 

Type

RESIDENTIAL

 

Square Footage

400

This local architectural landmark from the 90's, filled with unique design and character, was lacking in the kitchen area. Small, dark, and crammed into a corner, the room had its ceiling opened up to the adjacent stairwell, allowing daylight from above to flood the space. Due to the unique geometry of this nautilus-inspired floor plan, the cabinetry was custom-fabricated in a clean white, with hardwood accents. To blend the look of the kitchen with the rest of the open, flowing plan, a neutral gray and white palette was selected. 

The calming tones of the kitchen were carried through to the renovated master bath. An awkward floor plan in the room resulted in a once under-utilized free-standing tub. It was converted into a generous steam shower with a new double vanity and custom storage.  

Credits: Redux C+D, Inc. (Contractor), Chi Fang Photography (Photography)