PACIFIC AVENUE RESIDENCE




Location

Alameda, CA

 

Type

RESIDENTIAL

 

Square Footage

70

The original bathroom was paneled in dark wood and still featured the original claw foot tub.  This pinball-museum volunteer wife and her husband wanted to create a room that reflected clean, crisp interpretation of their fun-loving side.  The single small window that served as the only source of ventilation was removed and replaced with a clerestory that went the entire length of the room.  Ventilation was achieved by means of the addition of an in-wall slot that blends in with the overall design, allowing the ceiling to be devoted to new cedar paneling and updated lighting.  The owners opted to be active participants in the selection of materials, finishes, casework and plumbing fixtures.  The end product is a reflection of an inclusive process and a productive client-designer relationship.  

Credits: ALEF Construction (Contractor), Michael Moore (Photography)