MARTIN RESIDENCE




Location

Berkeley, CA

 

Type

Residential

 

Square Footage

1,100

Originally a cabana that served a larger, very traditional home, this residence was designed by a well-known Bay Area Architect in a Mid-Century style.  The abode is now a stand-alone building that is home to a couple that appreciates its views and aesthetic.  The project consisted of the renovation of what was formerly a pianist’s performance space into a small apartment for long-term guests and entertaining.  

Situated at the lower level of the home and intended as a large single space, dividing up the area into smaller areas was a difficult task.  Two bedrooms, a kitchenette and a combination laundry/bath were created from the original area.  On the exterior a private, screened outdoor room was carved out of the garden space and outfitted with an Ofuro, a wood soaking tub, originating from Japan.